film poster Parasite

Het lot van twee families, respectievelijk uit de hoogste en de laagste sociale klasse, wordt onlosmakelijk verbonden. Het plan klinkt bedrieglijk onschuldig en eenvoudig. Wanneer Ki-Woo (Choi Woo-Shik), een jonge kerel zonder toekomstperspectieven, ontdekt dat het net iets té gemakkelijk is om zich voor te doen als geregistreerde Engelse leraar en zo terechtkomt bij een rijke familie, groeit stuk bij stuk het idee om elk lid van zijn familie te laten infiltreren. 

De top van de geldberg zal door zwaar en intensief sociaal klimmen gehaald moeten worden en zal bovendien enkel bereikt worden wanneer elk lid met uiterste voorzichtigheid te werk gaat. Met andere woorden, het project heeft zijn eigen mislukking diep in zijn kern gegraveerd. Toch zal er met meerdere slagen en stoten gevochten worden, met een erg bitter einde als gevolg. 

Regisseur Bong Joon-Ho schrijft met Parasite een eerlijke, maar met heerlijke humor doorspekte, geschiedenis van de klassenstrijd en ongelijkheid in Zuid-Korea. Ergens tussen komedie, thriller en drama heeft de film op een allegorische manier angstaanjagend veel weg van het echte leven. De aangekaarte thema’s verdienen alle aandacht die ze tot nog toe internationaal ook kregen. Zoals hij met de film de geschiedenis van het leven in Zuid-Korea corrigeerde, paste de regisseur de geschiedenis van het medium cinema zelf op een cruciale manier aan. 

Binnenkort in Werf 44

Alle evenementen