Werf44_inkom

Een gezonde en leefbare gemeente: het is een uitdaging die ons allemaal raakt. We leven, wonen, ontspannen en werken allemaal op dezelfde aarde. Samen met 66 andere Antwerpse gemeenten en meer dan duizend gemeenten in Europa, ondertekende het gemeentebestuur van Schilde in 2020 het ‘Burgemeestersconvenant 2030’. Hiermee engageert Schilde zich om tegen 2030 de CO2 uitstoot met 40% te reduceren om zo de Europese klimaatdoelstellingen te helpen bereiken.

Een sterk klimaatbeleid start bij de eigen werking van het bestuur. Handelen op de gebieden waarop de gemeente directe impact heeft zoals het eigen patrimonium zal directe CO2-besparing opleveren. Door het instaleren van zonnepanelen op het dak van Werf 44, creëren we groene stroom voor het gebouw. Zo kunnen we veel CO2-uitstoot besparen en dat is natuurlijk goed voor het milieu. Per m2 paneel kan er jaarlijks zo een 60 kilogram aan CO2-uitstoot bespaard worden. Door gebruik te maken van zonnepanelen zullen we de ecologische voetafdruk van Werf 44 en dus ook van de gemeente Schilde verkleinen.

Hiernaast geeft het een signaal van betrokkenheid en een stimulans tot actie naar de burgers. We nemen als gemeente onze voorbeeldrol op. Hierdoor worden inwoners gestimuleerd om zelf energiebesparende maatregelen en klimaatbewuste keuzes te nemen in hun eigen dagdagelijkse leven.